nuffnang frame

Sep 30, 2010

sibuk bercampur tertekan

Tiada siapa yang mahu diri mereka terlalu sibuk. Tiada siapa juga yang mahu diri mereka tertekan. Apatah lagi kalau kedua-dua perkara tu sekaligus dialami. Tentu magrain. Tapi kesedaran terhadap lumrah dunia membuatkan aku harus bersabar menghadapi ujian dan dugaan dari Nya.

Kalau dari segi pengetahuan, memang aku terer..sikit ja..pasal nak buat presentation ni. Masaalahnya aku tak terer dalam menguruskan semua segala urusan untuk membuat presentation. Boleh memang boleh. Tapi mengambil masa yang terlalu lama. Dateline yang diberi pun kurang-kurang hari ja. Aku boleh buat, kalau ada semua data-data, maklumat, gambar-gambar yang mahu dimasukkan ke dalam presentation. Tapi bila aku cari data semua tu, tiada. Tiada yang memberi. Aku rasa tak payah aku minta. Sudah tahu tugas aku edit presentation guna microsoft power point, bagi saja la data-data yang mahu dimasukkan. Ini mahu tunggu aku juga ka yang minta? Tak payah tunggu. Sendiri mau ingat. Gara-gara mereka kurang bagi kerjasama, aku kena tegur oleh penegur-penegur yang bijaksana terlampau.

Sekarang hidup aku tergagu dengan masalah membuat presentation ni. Aku suka design-design ni. Tapi aku ada cara yang aku suka. Fikirlah sendiri. Bukan mahu senang. Memang tugas aku tidak lebih dari membuat presentation. Jadi, bagi aku semua data-data yang mahu diedit. Aku buat sebelum dateline. Sebab aku malas nak campur masalah kerja ni dengan masalah-masalah yang ada dalam kepala otak aku ni.