nuffnang frame

Oct 31, 2009

Shut Down Member



Lokasi, bilik kawalan. Aku mahu ke tandas untuk buang air. Seorang member masuk.
"Tolong ganti tugas sekejap! Aku mau pegi toilet!"
"Ok!" Member menjawab dengan selamba.

Selesai melepaskan hajat, aku masuk semula. Member tadi syok layan facebook guna laptop aku. Celaka betul! Aku biarkan saja. Dekat 1 jam, 2 jam, 4 jam. Aduh. Terbakar bontot aku. Kemudian aku keluar dan menuju ke bilik stand by. Sebelum keluar dari pintu, aku sempat menjeling laptop aku. Panas hati tak terkira.

Itu cerita hari tu, ni cerita tadi:

Lokasi, tempat yang sama. Aku sedang melayari internet dengan laptop ku. Tiba-tiba member hari tu masuk terus menghampiri aku.
"Pinjam nanti ya," kata member.
"Ok!" jawab aku selamba.
Member duduk tunggu. Beberapa minit aku keluar untuk menghisap rokok. Ibarat ular menyambar tikus, dia terus duduk menggunakan laptop. Sebelum keluar dari pintu, aku sempat menjeling dia. Lalu berjalan menuju ke bilik stand by.

Hehehe.. Aku sudah install satu software Shutdown timer. Aku set 1 minit, terus laptop shutdown.

3 comments:

  1. hahahah...kuang asam..smart care lu..
    gelak je aku bace..smart2...
    rase kan.

    ReplyDelete
  2. haha..awek maen lak neh..
    wa straight taw.kahkah..

    ReplyDelete
  3. Anonymous29/11/09

    Member tu namanya Fadzlul Akmal... hehehehehe. aku minta maaf, bukan dgn cra buat muka seposen, tp dgn cara apa pun kesusahan ko, akan ku cuba yg tbaik utk tolong ko sbb sahabat bila2 masa akan pergi... kan? kan? kan?

    ReplyDelete

Sesiapa saja boleh menaip komen di sini walaupun tiada akaun blogger (Anonymous).
Taip la ulasan anda dengan menggunakan ayat-ayat yang baik, bersih, dan wangi: